Γνωριμία με την εργασία από το σπίτι, για μητέρες και όχι μόνο.

MammasWorkAtHome.eu
Blog

Παιδικός σταθμός … στο σπίτι σας!

photo via https://www.flickr.com/photos/sillyeaglebooks/

Στην προσπάθειά μου να ψυχαγωγήσω τα παιδάκια μου στο σπίτι, ως μαμά WAHM προμηθεύομαι διάφορα εκπαιδευτικά βιβλιαράκια καθώς και υλικά χειροτεχνίας από μεγάλα αλλά και συνοικιακά παιχνιδάδικα. Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση από όλες είναι το διαφορετικό της ηλικίας των παιδιών, Αννούλα 4+ και Μανόλης 2,5+. Όταν το παιδάκι περάσει τα τρία χρόνια, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς αλλά με την παρουσία στο χώρο ενός μικρότερου παιδιού, πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια και σύνεργα για κατασκευές αποτελούν το κόκκινο πανί για τα μικρότερα αδερφάκια. Θα ακολουθήσουν μερικές παρατηρήσεις από την σύντομη εμπειρία μου ως μαμάς-νηπιαγωγού:

  • Αποθηκεύετε πάντα τα υλικά χειροτεχνίας σε ασφαλές μέρος μετά το τέλος μιας δραστηριότητας. Αποτελούν πιθανό κίνδυνο για τα μικρότερα αδέρφια και ακόμα και τα παιδιά που τα χειρίζονται άνετα με την καθοδήγησή σας, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν με ανορθόδοξο τρόπο!
  • Φροντίστε να έχετε πάντα κάτι κατάλληλο για να απασχολήσετε τυχόν μικρότερα αδέρφια. Κάποιες δραστηριότητες μπορεί να χρειαστεί να περιοριστούν όταν το μικρότερο αδερφάκι κοιμάται (στην δική μας περίπτωση, οι νερομπογιές!).
  • Αποφύγετε τις δραστηριότητες με έμφαση σε γράμματα και αριθμούς γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο το αυριανό νηπιάκι σας να βαριέται αφάνταστα κάνοντας τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά.
  • Φροντίστε να συμμετέχετε ενεργά και με όλη σας την προσοχή στις χειροτεχνίες και στη ζωγραφική του παιδιού σας. Αν νομίζετε πως μπορείτε να ανακατεύετε την κατσαρόλα και να μιλάτε στο τηλέφωνο ταυτόχρονα, γρήγορα θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα εκνευρισμένο παιδί που μπορεί να αντιδράσει δυναμικά.
  • Όταν αγοράζετε βιβλία που έχουν σχέδια για να χρωματίσει το παιδί σας μπορείτε να τα βγάλετε φωτοτυπία και να του δίνετε λίγα από τα αντίγραφα κάθε φορά. Πολλά τέτοια δωρεάν σχέδια για ζωγραφική υπάρχουν στο διαδίκτυο και μπορείτε να τα βρείτε εύκολα κάνοντας αναζήτηση για coloring pages. Ένας μικρός εκτυπωτής γραφείου θα είναι για σας πολύτιμο εργαλείο!

Το προσωπικό μου μοντέλο εργασίας ως μαμά WAHM, απαιτεί αρκετές φορές να είμαι σε ώρα εργασίας και να προσπαθώ παράλληλα απασχολήσω τα παιδιά με κάτι δημιουργικό. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα και χρειάζεται πολύ προσπάθεια και υπομονή για να μην καταφύγει τελικά η μητέρα σε λύσεις που κάθε άλλο παρά δημιουργικές είναι. Στη δικιά μου περίπτωση, μου έχει φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος ένας μικρός φορητός υπολογιστής με οθόνη 8,9 ιντσών. Τον χρησιμοποιώ όταν χρειάζεται να εργαστώ εκτός σπιτιού οπότε συνήθως είναι διαθέσιμος για τα παιδιά όταν εργάζομαι στο σπίτι. Κάποια επιλεγμένα καρτούν και ένα παιχνίδι ζωγραφικής ανοικτού λογισμικού ειδικό για παιδιά είναι μια ευχάριστη απασχόληση για τα παιδιά μου και μια ευκαιρία για μένα να εργαστώ για τον επιούσιο άρτο μου!

Η συγκεκριμένη ανάρτηση δημοσιεύθηκε αρχικά στο ιστολόγιο PopArt.

Previous Article

Στης ακρίβειας τον καιρό … πώς να γίνω wahm;

Next Article

Η ασφάλιση των μητέρων WAHM.

You might be interested in …

Αλλαγή από πλήρη απασχόληση εκτός σπιτιού σε … wahm!

Είμαι από τις τυχερές μαμάδες που αν και εργάστηκαν στον ιδιωτικό τομέα, απόλαυσαν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της ανατροφής των πρώτων και πιο δύσκολων μηνών. Το πιο σημαντικό από όλα […]

7 συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολη την εργασία από το σπίτι

Μπορεί η τεχνολογία να κάνει ευκολότερη τη ζωή μιας WAHM; Εδώ διαβάζουμε 7 ιδέες για τον εξοπλισμό και την οργάνωση που χρειάζεται κάποιος όταν θέλει να ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι. 1. Ασύρματο ίντερνετ […]

Ιδέες για ένα μοντέρνο και καλαίσθητο γραφείο στο σπίτι!

Το γραφείο της μητέρας που εργάζεται στο σπίτι είναι ένας χώρος που πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες της εργασίας της και παράλληλα να λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία της και […]